Enter your keyword

Cégismertető

Cégismertető

A Siódigit Kft. 1990-óta Siófok meghatározó informatikai vállalkozása. Cégünk az eltelt évek alatt a kereskedelem mellett kiemelkedő szakmai tudásra épülő komplex informatikai szolgáltatást nyújtó vállalkozássá fejlődött. Számítógép hálózatok tervezésével és építésével a kezdetektől foglalkozunk, de igazán jó hírnevet a strukturált kábelezési rendszer terjesztésével és így a távbeszélő- és számítógép-hálózatok kiépítésével és a saját fejlesztésű adatmentő és archiváló rendszerinkkel, nyílt forráskódú rendszerekre épülő szervereinkkel szereztünk.

A kezdetek:

Az Internet rohamos fejlődése következtében 1996-ban a Pannon GSM, majd  1999-ben Elender (Invitel) hivatalos viszonteladó és szolgáltatási központ lettünk. Ezzel egy időben áttértünk a Unix alapú szerver megoldásokra, az általuk nyújtott méretezhetőség, stabilitás, tudás és nem utolsó sorban a nyitott forráskód miatt. 1999 februárjában felállítottuk saját szervereinket, melyeken web, mail, domain, tárhely szolgáltatásokat nyújtunk több száz ügyfelünk részére. Azóta alapvetően Unix alapú szervereket ajánlunk, konfigurálunk és felügyelünk, kivéve, ha a működtetni kívánt rendszerrel kapcsolatos követelmények mást igényelnek. Saját fejlesztésű mentő és archiváló rendszereink több mint 15 éve növelik cégek sokaságánál az adatbiztonságot.

2010-től jelentős a tanácsadási tevékenységünk, mely az auditok mellett az IT biztonság, stratégia készítés, szabályzatok felülvizsgálata és készítése és az interim menedzsment szolgáltatásban teljesedett ki.

Cégünk profilja tehát kibővült és a hangsúlyt a minőségi szolgáltatásokra helyeztük át. A munkákat szakterületenként kivétel nélkül egyetemi végzettségű mérnök kollégák vezetik és felügyelik.