Enter your keyword

Szervereink

Unix alapú szerverek
Ha Ön nem szakember, és nem érti, hogy az alább felsorolt szolgáltatások mit jelentenek, de nem szeretne számítógépes rendszeréből egy nagyon fontos elemet kihagyni, kérje díjmentes adatvédelmi és biztonsági audit szolgáltatásunkat a következő e-mail címen: info@adatvesztes.hu

Fájl és nyomtató szerver
A felhasználók közös tárterületet kapnak, melyet a megfelelő jogokkal írhatnak, olvashatnak. A felhasználókat egyesével vagy csoportosan is korlátozhatjuk, hogy mekkora tárterületet használhassanak. A szerverre kötött nyomtatókra mindenki nyomtathat.

Router funkció állapottartó csomagszűrő tűzfallal
Egyidőben, egyszerre több számítógépről is elérhető az Internet. Az állapottartó csomagszűrő tűzfal védi a szervert és a belső hálózatot az esetleges támadásokkal szemben, valamint a belülről érkező ügyeskedések ellen. ***Ha a szolgáltatást végző szerver nem a belső hálózaton, hanem egy különálló védett alhálózaton van.

DNS szerver
Domain Name Server funkció, a szerver IP címének feloldásához. Erre a funkcióra minden olyan esetben szükség van, ha a szerverre névvel szeretnénk hivatkozni. pl: www.belso.hu vagy ftp.belso.hu

Web szerver
Egy virtuális (pl: www.belso.hu) vagy bejegyzett név alatt weboldalakat üzemeltethet. Lehetőség van csak a belső hálózaton (faliújságszerűen) vagy az Interneten való megjelenítésre is.

FTP szerver
A weboldalak feltöltéséhez vagy egyszerű FTP tárhelyként használható szolgáltatás. A felhasználóknak igény szerint tárhely korlátozás (fájlok száma, adatmennyiség Byte-ban) állítható.

SMTP és POP3/IMAP szerver

Lehetőséget ad a belső hálózaton és/vagy az Interneten történő elektronikus levelezésre (e-mail). A levelet a felhasználó a szervernek küldi, melyet nagy sebességgel ér el a belső hálózaton, majd a szerver továbbítja azt a szolgáltató szerverének vagy közvetlenül a címzettnek. A levelezés így sokkal gyorsabb lesz, hiszen nem kell megvárni, amíg a levél teljes tartalma a kis sávszélességű vonalon a címzetthez ér. A levél letöltéseknél a konfigurációban választható, hogy az Interneten hagyományosan használt POP3 (levelek a kliens gépén tárolódnak) vagy a belső hálózatokhoz jobban illeszkedő IMAP (levelek a szerveren tárolódnak) protokollt használják.

Proxy szerver web szűrésekkel, sávszélesség és egyéb korlátozásokkal
Proxy szervert akkor érdemes használni, ha több gép egyidőben éri el az Internetet. Használatával jelentősen gyorsítható a böngészés sebessége. A különböző szűrésekkel korlátozhatjuk a felhasználó elérését, pl: tilthatunk bizonyos oldalakat, tartalom, idő, sávszélesség és sok egyéb paramétertől függően. A látogatottságról igény szerint komplett statisztikát készítünk. (lásd: alább)

NTP szerver
A szerver az Interneten keresztül egy atomórához szinkronizálja idejét. A hálózat belső gépei pedig a szerverhez szinkronizálhatják óráikat, így azok mindig pontosan járnak.

Statisztika web nézettséghez
Átfogó, magyar nyelvű statisztika a weboldalak látogatottságáról. Megfelelő jelszó ellenében megtekinthető, hogy ki, mikor, mit, mivel nézte oldalainkat. Mindez éves, havi, napi és órás bontásban is megtekinthető. A statisztika az esetleges hibákra is segít fényt deríteni a „hibakódok” táblázat segítségével.

Statisztika proxy szerverhez
Átfogó, magyar nyelvű statisztika az Interneten látogatott oldalakról. Megfelelő jelszó ellenében megtekinthető, hogy a belső hálózatról melyik gépről, mely oldalakat, milyen időpontokban látogattak. Az adatok lekérhetők az adott naphoz, látogatott oldalak vagy számítógépek szerint. A tiltott oldalak látogatásainak próbálkozásairól külön táblázat készül.

Közös címjegyzék /web szerver és LDAP szerver szükséges/
Webes felületen adminisztrálható közös címjegyzék, mely a megfelelő jelszó ellenében feltölthető, módosítható. Egy már meglévő címjegyzék a szerverbe betölthető (import). A felhasználók bármely LDAP kompatibilis kliensről lekérdezhetik a címjegyzéket (pl: Firefox/SeaMonkey/Netscape, Outlook, Outlook Express, Ximian Evolution).

Közös naptár funkció /PostgreSQL szerver szükséges/
Mozilla Calendar (Sunbird) kliens szoftverrel működő közös naptár funkciót ellátó szoftver. A felhasználók közös naptárakat szerkeszthetnek, melyek adatait megoszthatják egymással.

Tekintse meg aktuális akcióinkat!

Szerver szolgáltatásainkat pillanatnyilag Debian GNU/Linux, Ubuntu LTS Server Linux vagy FreeBSD operációs rendszereken nyújtjuk. Az operációs rendszer ingyenes, hozzá korlátlan számú felhasználó kapcsolódhat. Minden hardver konfigurációnk adatvédelmi szempontból fel van készítve, benne több háttértároló dolgozik redundáns módon. Minden szolgáltatásunk tartalmazza az adatok védelmét hardveres vagy szoftveres úton (RAID1, RAID5, RAID6).
Szolgáltatásainkat Ubuntu LTS Server Linux esetén a következő árakon biztosítjuk:
(A díjak tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák a hardver konfigurációt, és ÁFA nélkül értendők! A változtatás jogát fenntartjuk!)

Komplex, kedvezményes csomagjaink:

Egyszerű fájlszerver 80.000 Ft-tól
Tartalmazza a fájl és nyomtató szervert valamint az SMTP és egy POP3/IMAP szervert, mellyel a belső hálózaton levelezhetnek a felhasználók.

Router szerver 140.000 Ft-tól
Tartalmazza a fájl és nyomtató szervert, az SMTP és POP3/IMAP szervert, mellyel a belső hálózaton és az Interneten levelezhetnek, a Router funkciót állapottartó csomagszűrő tűzfallal, NTP szervert valamint Proxy szervert a kívánt szűrésekkel a böngészés gyorsítására.

Business szerver 320.000 Ft-tól
Tartalmazza a Router szervert, valamint egy professzionális adatmentő rendszert külön merevlemezzel. Professzionális adatmentő szoftverünkről és szervereinkről bővebben itt:
http://www.adatvesztes.hu/backup.html

Internet szerver 220.000 Ft-tól
Tartalmazza a fent leírt Router szerver teljes funkcióit, továbbá egy FTP, DNS és egy web szervert is.